Ons verhaal,
en dat van Rémi

Op 19 juli 2021 werd ons zoontje Rémi geboren. Ondanks zijn prematuriteit was hij een gezonde en vrolijke baby van 11 maanden wanneer ons leven op 7 juli 2022 helemaal veranderde.  

Door een onverklaarbare scheur in zijn halsslagader kreeg hij een zwaar herseninfarct. Na een levensreddende operatie en 5 weken bang afwachten op de kinderafdeling intensieve zorgen, kwam Rémi geleidelijk aan terug bij ons. Niets was nog hetzelfde. Momenteel heeft ons zoontje nog steeds een groot botluik en is hij linkszijdig verlamd. Zijn zicht is deels weg en door het neglect negeert hij vaak zijn linkerkant. 

Door intensieve revalidatie, fantastische therapeuten en zijn sterke wilskracht kan hij nu al zelfstandig stappen. Elke dag werken wij ook als familie samen aan zijn vooruitgang. Toch zijn er nog steeds veel vraagtekens voor de toekomst. We proberen nu al naar oplossingen te zoeken waarop Rémi in zijn (toekomstig) leven kan op botsen.

Zo vond Kevin, de papa van Rémi, het erg jammer dat Rémi nooit een optimale game-ervaring kon genieten. Hij zocht naar een manier om tòch aangename vader-zoon game-momenten te beleven. Zo begon onze zoektocht naar aanpassingen en hulpmiddelen in het gamen. 

We willen niet alleen onze zoon helpen maar alle mensen met een beperking die graag (terug) een videospel willen spelen op een bepaalde console. 

Met dit project willen wij mensen hun plezier in het gamen teruggeven en hen terug laten genieten. Wij geloven heel sterk dat gamen bijdraagt tot het mentale en sociale welzijn van de mens en dat het helpt bij het verbeteren van fijnmotorische vaardigheden. 

Om ons verhaal en missie beter te kunnen ondersteunen werd ‘Voor Rémi VZW’ opgericht. Hierdoor kan iederéén helpen om levens te veranderen.

Julie, Kevin en Rémi 

 

 

Onze Missie

Onze missie is levens veranderen op een positieve manier. Wij willen tonen dat gamen heel toegankelijk kan zijn en dat vrijwel iedereen met het juiste hulpmiddel kan gamen op eender welke console of systeem. We willen meer bewustzijn creëren rond het onderwerp en zoveel mogelijk enthousiastelingen vinden om deze missie mee te ondersteunen in België.

Voor Rémi VZW werd het leven ingeroepen om het onderwerp in België op de kaart te zetten en bewustzijn te ontwikkelen rond aangepast gamen. Verder doen wij ook onderzoek naar bestaande mogelijkheden die er zijn en ontwikkelen we specifieke aanpassingen die gamen toegankelijker kunnen maken.

Wij hopen met dit project Rémi te helpen en een hoop andere mensen (terug) kunnen laten genieten van een videogame. Wij geloven er sterk in dat gamen bijdraagt tot het mentaal en sociaal welzijn en ook kan helpen bij het verbeteren van motorische vaardigheden.